Månadsbrev för december 2016

posted in: Medlemsinformation | 0

Hej kära medlemmar!

November sjunger på sista versen och julmånaden är i antågande. Att vara ledig längre perioder är inte det bästa för alla medan andra verkligen behöver tid för att fylla på med energi. Oavsett vad som gäller för dig hoppas vi årets sista månad bjuder på mycket gott!

Tillbakablick 

November har bjudit på en del uppdrag för oss i styrelsen som vi hoppas kunna förmedla vidare längre fram. Bland annat var två av oss i styrelsen uppe i Stockholm för att ta del av inspirerande erfarenheter kring Fri-projektet. Målet med detta projekt är att ge personer med ADHD bättre förutsättningar för att klara av tiden efter frigivning. Fri-projektet kom till efter en förfrågan från Kriminalvården till Attention Riks och har bedrivits i tre år. Vi hoppas nu kunna starta upp en liknande besöksverksamhet i Malmö under 2017.

Vi har dessutom deltagit i en utbildning som psykiatrin i Trelleborg anordnar för personer som har fått en NPF-diagnos samt för deras anhöriga. Vi berättade om vad Attention Malmö kan bidra med och vi delade också med oss av personliga erfarenheter. Denna gång delade Ali Hadi och Lotta Härder med sig av sina gripande och optimistiska levnadshistorier.

PÅ tal om Ali och Lotta så träffades ungdomsgruppen och spelade Laserdome i november. Det var såklart ett otroligt uppskattat evenemang.

Vi har dessutom varit på habiliteringen i Malmö och berättat på vilket sätt vi kan bidra som förening.

Vi har också tagit del av en heldagsutbildning i Region Skånes regi om suicidprevention. Det var en otroligt givande dag med gripande berättelser och bra, handfasta råd om hur vi kan hjälpa till att sänka antalet självmord. Trots att vi har nolltolerans i Sverige, precis som i trafiken, satsas långt ifrån lika mycket pengar och resurser på att faktiskt utveckla till exempel vården som kommer i kontakt med dessa personer. Tydligen har mycket hänt på området bara de senast fem åren och kunniga känner en viss optimism inför framtiden. Vi tar med oss att det är mycket man kan göra som medmänniska när man ser att någon mår dåligt.

Delar av styrelsen var även med när studien Ung Livsstil presenterades. För ett år sedan ställdes en mängd frågor till 2 000 ungdomar i Malmö stad, som bland annat handlade om deras fritid. De fick besvara frågor om vad de skulle vilja göra på sin fritid, om de är med i några föreningar, hur ofta de besöker den och så vidare. Kort och gott vill Malmö stad veta vad dess ungdomar gärna gör på fritiden. Ett mycket positivt initiativ tycker vi! Nu ser vi med förväntan fram emot att fritidsförvaltningen agerar därefter.

Fritidsförvaltningen besökte oss i november dessutom. Vi diskuterade hur vi kan ta del av deras arbete och hur de kan ta del av vårt. Samma kväll kom Petra Björne på besök. Hon tar fram Malmö stads plan för LSS-verksamheten. Vi pratade om hur vår förening kan komplettera Malmö stads utbud och vi hoppas på ett samarbete längre fram.

December

  • Torsdagen den 1 december – Öppet Hus  OBS! Årets sista så passa på!

Var? I vår lokal på Ängelholmsgatan 6.

När? Kl. 18.30- 20.30

Vad innebär det? 

Vi träffas under avslappnade former och fikar. Förhoppningsvis kan vi bidra med erfarenhet och kunskap om det behövs, och vi vill dessutom ge er medlemmar en trygg plats att mötas på där ni kan utbyta erfarenheter.

  • Söndagen den 11/12 – Julavslutning! Vi bjuder på lite julgott i vår lokal för att avsluta 2016 på ett smarrigt vis. Vi träffas kl. 14 och ett par timmar framåt. Vi vill gärna veta om du kommer så skicka ett meddelande på Facebook eller maila oss (attentionmalmo@telia.com) senast tisdagen den 6/12. Denna eftermiddag är ett ypperligt tillfälle för dig som medlem att tycka till om 2017. Vad hade ni velat se mer av? Vilka behov har du som vi kan tillgodose?

 

Hoppas att vi ses!

Attention Malmö 

Glöm inte att vi alltid är intresserade av dina åsikter. Vi vill vara en förening som befinner sig i en ständig utvecklingsprocess men som samtidigt känns trygg och stabil. I vår förening finns det möjlighet att vara aktiv och delaktig i arbetet efter egen förmåga och önskemål men det går också utmärkt att vara en passiv medlem som kan ta del av vår information på olika plattformar.

 

attention-malmo.se

www.facebook.com/attentionmalmo.se

www.instagram.com/attentionmalmo

Attention Malmö

Ängelholmsgatan 6

214 22 Malmö

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen i Attention Malmö