Månadsbrev februari 2017

posted in: Medlemsinformation | 0

 

Månadsbrev februari

 

Hej kära medlemmar!

2017 är här och i sann skånsk anda får vi vår vinter i februari, precis när man börjat leta efter vårtecken. Snön kommer dock lagom till Sportlovet, om den får ligga kvar så länge, vill säga. Hoppas ni får hålla er friska så ni kan vara ute och pulsa i snön.

Tillbakablick 

Vi har spenderat större delen av januari för att avsluta och påbörja våra verksamhetsår. Vi har summerat allt vi gjorde 2016 och skrivit en verksamhetsplan för 2017. Våra idéer är både stora och många så tyvärr har vi varit tvungna att prioritera för att säkerställa att något faktiskt blir gjort. Här känns det helt naturligt att än en gång påminna om att vår förening behöver fler engagerade medlemmar för att göra den så levande som möjligt. Så om du någon gång varit intresserad av att bli aktiv i föreningen så slå slag i saken, vet ja! Du förbinder inte dig till något och bjuder bara på den tid du själv finner rimlig. Många bäckar små, som bekant. Kom till vårt årsmöte så får du träffa oss i styrelsen och ta del av våra planer för 2017. Det är dessutom ett ypperligt tillfälle att tycka till om verksamheten. Vår verksamhetsplan går absolut att påverka.

 

Februari

Att få till en fungerande skolgång för sitt barn med NPF innebär inte sällan en hård kamp. Behöver du ”lyfta på locket” och prata och dela med dig av erfarenheter med andra föräldrar i samma situation?

Vi i Attention Malmö kommer att erbjuda tillfälle till det vid tre träffar med följande teman under våren.

Var? I vår lokal på Ängelholmsgatan 6.

När? Kl. 18.00- 20.00

  • Torsdagen den 2 februari – Studiecirkel ( har redan passerat vid utskick)

Få det att funka i skolan – om strategier, verktyg och hjälpmedel som kan underlätta för barnen själva och föräldrar gällande skolarbetet.

  • Torsdagen den 23 februari – Studiecirkel

När barnet inte vill gå i skolan – om tidiga signaler på stress, hur man kan försöka hantera att ens barn inte går i skolan och vägar tillbaka till skolan efter frånvaro.

  • Torsdagen den 2 mars – Studiecirkel

Stöd, rättigheter och samverkan – om vilka rättigheter ens barn faktiskt har i skolan och hur man kan försöka förbättra samarbetet med skolan.

  • Söndagen den 19 mars – Årsmötet

Detta är förvisso inte en händelse i februari men vi vill redan nu flagga för vårt årsmöte i mars, eftersom vi vill att så många som möjligt kommer. En separat inbjudan kommer ut snart.

 

Hoppas att vi ses!

Attention Malmö 

Glöm inte att vi alltid är intresserade av dina åsikter. Vi vill vara en förening som befinner sig i en ständig utvecklingsprocess men som samtidigt känns trygg och stabil. I vår förening finns det möjlighet att vara aktiv och delaktig i arbetet efter egen förmåga och önskemål men det går också utmärkt att vara en passiv medlem som kan ta del av vår information på olika plattformar.

 

attention-malmo.se

www.facebook.com/attentionmalmo.se

www.instagram.com/attentionmalmo

Attention Malmö

Ängelholmsgatan 6

214 22 Malmö

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen i Attention Malmö