Studiecirklar

Attention Malmö samarbetar med ABF Malmö vid aktiviteter.

Vi kan ha studiecirklar både med studiecirkelmaterial och utan studiecirkelmaterial. Vi är i ständigt behov av nya ledare/ansvariga för nya grupper. Att ansvara för en grupp innebär främst att föra närvarolista och driva samtalet framåt. Kan du, eller någon du känner, tänka sig att vara ansvarig för en grupp?

Hör av dig till oss via kontaktformuläret.

 

Att STARTA en studiecirkel

Har DU ett önskemål om en studiecirkel i föreningens regi?

Föreningen vill gärna erbjuda fler studiecirklar för medlemmarna och där kan DU göra en insats! Du kan naturligtvis lämna in ett förslag eller din intresseanmälan till styrelsen, MEN du kan också vara den som är ledare för studiecirkeln. Det är mycket enklare än du kanske tror.

Det viktigaste är att någon fyller i närvarorapporten, ser till att samtalet flyter på och har kontakt med styrelsen. Den som tar på sig det ansvaret kan också styra mycket själv över alla andra detaljer, som t.ex. datum, tider osv. Det går att ha träffar antingen i ABFs lokaler eller i Attention Malmös egna lokaler på Helsingborgsgatan 1.

Första stegen är att gå ABF Malmös Introduktion för cirkelledare som är kostnadsfritt. 
Gå till ABF Malmös sida Bli cirkelledare och anmäl till introduktionen för cirkelledare.
På ubildningen går de bland annat igenom:

  • Vad är folkbildning?
  • Studiecirklar, workshops och kulturarrangemang
  • Cirkelledarens roll och ansvar
  • Rapportera dina arrangemang 
 
Du kan också såklart höra av dig till oss redan innan du gått introduktionskursen för diskutera ideer och upplägg på studiecirkeln som du vill hålla i.

Vilken sorts studiecirkel

Man kan ha en ren samtalsgrupp om man vill, eller använda färdigt studiecirkelmaterial, vilken utformning din grupp ska ha bestämmer du själv (i samråd med styrelsen).

Riksförbundet Attention har gjort en del studiecirkelmaterial för unga vuxna och vuxna, tonårstjejer samt för föräldrar och anhöriga, som man kan använda.

I dokumentet “Studiecirklar från Riksförbundet Attention” kan du läsa om deras studiecirkelmaterial; vem de riktar sig till, vilket syftet är, vilka teman som ingår, hur många träffar cirklarna är tänkta att ha osv.

PDF för att visa, spara eller skriva ut: Studiecirklar från Riksförbundet Attention.